Tjedni retrovizor

Tjedni retrovizor

Tjedni retrovizor

Matematika, kao što je poznato, ne laže, ali laže sjećanje, pa nisam siguran pišem li upravo (a vi u isto vrijeme čitate, kakav temporalni paradoks) sedamnaesto ili osamnaesto izdanje tjednog retrovizora.
U svakom slučaju ako uzmemo prosjek od četiri ogledala mjesečno, znači da se u ovoj rubrici Liburnija.neta družimo već više od četiri mjeseca.
Tako da ste već vjerojatno upoznati s osnovnom idejom – bacimo pogled unatrag na tjedan koji smo zaključili, izaberemo tri događaja vrijedna rekapitulacije i rekapituliramo ih. Za praktičare, evo i ovotjednog primjera iz prakse – iz izloga broj jedan izabrali smo početak ljeta koji se dogodio prošlog ponedjeljka, iz izloga broj 2 izabrali smo Martini i Caro Emerald, a iz izloga broj tri prvo hrvatsko međunarodno odličje u jedrenju na dasci i Napolitanke za susjedu Tonku.
U slast!
– Inkognito
Say goodbye on a night like this
If it’s the last thing we ever do
You never looked as lost as this
Sometimes it doesn’t even look like you
(Cure)

Nevidljiva nizozemska pjevačica Caro Emerald provela je noć poput nijedne druge (i nekoliko dana) na lovranskoj i opatijskoj obali, neko vrijeme pjevušila o svemu što je ovdje vidjela, pa sve to još i strpala u video-spot koji na internetskom portalu Youtube ima više od milijun i pol ”pogleda”, bez da ju je itko od nadležnih službi upitao što to i zašto radi, te kako bi se moglo izvući malo promotivne vibre za ovaj kraj iz čitave te priče.
Doduše, možda bi nas turisti i tužili za lažno reklamiranje, budući da u spotu Opatija i Lovran ispadaju silno zabavne destinacije, u kojoj se druže i uživaju stotine mladih ljudi.
– A meni je ljeto…
Bez tebe
Nestat će sunca…
(Oliver)

Kako je krenulo, pitanje je kako će završiti. Da, govorimo o ljetu – jedan dan je kiša, već drugi prži kao na površini Sunca. Ma nije meni zbog mene, nego što ćemo ako to skuže turisti. Nismo zabavni kao u spotu Caro Emerald, a ako ne budemo niti umjereno klimatični kao u poglavljima o meditaranskoj klimi iz srednjoškolskih udžbenika iz geografije, loše nam se piše.
Nije lako turističkim zajednicama koje žive od sunca i mora, jer ako nam nestane sunca, morat ćemo se okrenuti kongresima. A kako tu stojimo, pitajte ekipu iz Microsofta.
– Đita
Diži jidro i uvati vitar
Nećemo se vratit doma nikad
(The Beat Fleet)

Nakon Caro Emerald, evo još jedne nevidljive osobe, koja se nije pojavila u našim glavnim medijima – Enrico Marotti osvojio je prvu hrvatsku međunarodnu medalju u jedrenju na dasci. Jest da je brončana, i jest da je juniorska, ali prvi bi se ipak trebali pamtiti. Ako mi ne vjerujete, pitajte Envera Idrizija.
Davor Žic
Vezane vijesti:
Tjedni retrovizor – vol.1
Tjedni retrovizor – vol.2
Tjedni retrovizor – vol.3
Tjedni retrovizor – vol.4
Tjedni retrovizor – vol.5
Tjedni retrovizor – vol.6
Tjedni retrovizor – vol.7
Tjedni retrovizor – vol.8
Tjedni retrovizor – vol.9
Tjedni retrovizor – vol.10
Tjedni retrovizor – vol.11
Tjedni retrovizor – vol.12
Tjedni retrovizor – vol.13
Tjedni retrovizor – vol.14
Tjedni retrovizor – vol.15
Tjedni retrovizor – vol.16
Tjedni retrovizor – vol.17

Similar articles

Tjedni retrovizor

6 years ago

Tjedni retrovizor

5 years ago

Tjedni retrovizor

2 years ago
error: Content is protected !!