Ne okolišaj! Otvoren nagradni natječaj za učenike osnovnih škola Primorsko - goranske županije

Autor: Nikola Cvjetović 09.02.2022

Ne okolišaj! je natječaj za najbolji kreativan rad (transparent, plakat, zastava, poster, skulptura i sl.) izrađen isključivo od otpada, a namijenjen je učenicima od 1.- 8. razreda osnovnih škola.

Opatija - Usvajanje navika o odgovornom i održivom postupanju s otpadom je dugoročan proces, a kroz kreativan rad s djecom i mladima možemo ih od najranije dobi učiti kako otpad ne treba
isključivo odbaciti već da se on može vrijedno i korisno iskoristiti. Stoga, Udruga Žmergo, za učenike osnovnoškolskog uzrasta diljem naše Županije, organizira natjecanje u izradi kreativnih
radova koji naglašavaju potencijale ponovne uporabe otpada te prenose ideje i poruke o solidarnosti prema okolišu kroz smanjenje otpada u svakodnevnom životu.

Natječaj se provodi u sklopu projekta “Ne okolišaj! - održivi razvoj u praksi ” u partnerstvu s OŠ Rikard Katalinić Jeretov Opatija, OŠ Milan Brozović Kastav, OŠ Čavle, OŠ Trsat i OŠ Ivana
Zajca, a uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja kroz bespovratna sredstva u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2021./2022.

Ne okolišaj! je natječaj za najbolji kreativan rad (transparent, plakat, zastava, poster, skulptura i sl.) izrađen isključivo od otpada, odnosno prenamjenom i ponovnom uporabom odbačenih predmeta, a njegova svrha je poticanje mašte i kreativnosti, razvoj vještina ponovne uporabe te osvještavanje djece o važnosti odgovornog postupanja prema okolišu i potrebi brige za zajednicu kroz smanjenje stvaranja otpada.
Namijenjen je učenicima od 1.- 8. razreda škola na području Primorsko - goranske županije.

Rok za prijavu na natječaj je 4. ožujka 2022., a prijavnice, nagrade i ostale informacije o natječaju su dostupne na webu Udruge Žmergo te u Pravilima natječaja.

Najbolja “mala” umjetnička djela izrađena ponovnom upotrebom otpada, bit će predstavljena kroz virtualnu galeriju učeničkih radova koja će se objaviti na web stranici Udruge Žmergo.

Molimo Vas da o natječaju obavijestite učitelje i nastavnike svoje škole te učenike kako bi čim veći broj djece imao priliku sudjelovati u istom.

Eventualna pitanja u vezi natječaja i upite slati na info@zmergo.hr.

Više sa portala poduckun.net ...