Reciklirajmo da nam dom bude ljepši: Predstavljanje eko bojanke udruge RI EKO

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 02.06.2022

Eko bojanka Reciklirajmo da nam dom bude ljepši namijenjena predškolcima te nižim razredima osnovne škole, djeci će na njima primjeren način prezentirati važnost očuvanja okoliša, reciklaže i pravilnog odvajanja otpada.

Rijeka - Udruga «RI EKO» Rijeka organizira promociju eko bojanke 3. lipnja s početkom u 11:00 sati u Dječjoj kući u Rijeci.

Eko bojanka Reciklirajmo da nam dom bude ljepši namijenjena predškolcima te nižim razredima osnovne škole, djeci će na njima primjeren način prezentirati važnost očuvanja okoliša, reciklaže i pravilnog odvajanja otpada, kako bi već u najranijoj dobi počeli razvijati ekološku svijest, a time i usvajali navike pravilnog ponašanja u svakodnevnom životu u cilju očuvanja okoliša i prirode. Bojanka će se dijeliti u sklopu radionica za djecu na kojima će se izrađivati korisne stvari od otpada, u vrtićima, školama te centrima primarne zdravstvene zaštite djece u Primorsko-goranskoj županiji.

Bojanka je tiskana uz financijsku pomoć Grada Rijeke – Odjela za sport i tehničku kulturu, Primorsko-goranske županije te Autokluba Rijeka.

Udruga RI Eko Rijeka osnovana je 29. 07. 2014. godine s ciljem promicanja vrednote zdravog života, načela održivog razvoja kroz različite vidove ekološkog aktivizma. Već sedmu godinu za redom organizira i provodi edukativne radionice recikliranja otpada za djecu.

Više sa portala poduckun.net ...