Reciklirajmo da nam dom bude ljepši: Predstavljanje eko bojanke udruge RI EKO

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 02.06.2022

Eko bojanka naslovna

Eko bojanka Reciklirajmo da nam dom bude ljepši namijenjena predškolcima te nižim razredima osnovne škole, djeci će na njima primjeren način prezentirati važnost očuvanja okoliša, reciklaže i pravilnog odvajanja otpada.

Rijeka - Udruga «RI EKO» Rijeka organizira promociju eko bojanke 3. lipnja s početkom u 11:00 sati u Dječjoj kući u Rijeci.

Eko bojanka Reciklirajmo da nam dom bude ljepši namijenjena predškolcima te nižim razredima osnovne škole, djeci će na njima primjeren način prezentirati važnost očuvanja okoliša, reciklaže i pravilnog odvajanja otpada, kako bi već u najranijoj dobi počeli razvijati ekološku svijest, a time i usvajali navike pravilnog ponašanja u svakodnevnom životu u cilju očuvanja okoliša i prirode. Bojanka će se dijeliti u sklopu radionica za djecu na kojima će se izrađivati korisne stvari od otpada, u vrtićima, školama te centrima primarne zdravstvene zaštite djece u Primorsko-goranskoj županiji.

Bojanka je tiskana uz financijsku pomoć Grada Rijeke – Odjela za sport i tehničku kulturu, Primorsko-goranske županije te Autokluba Rijeka.

Udruga RI Eko Rijeka osnovana je 29. 07. 2014. godine s ciljem promicanja vrednote zdravog života, načela održivog razvoja kroz različite vidove ekološkog aktivizma. Već sedmu godinu za redom organizira i provodi edukativne radionice recikliranja otpada za djecu.