Održana Skupština LRH @ Opatija

hotel_kvarner…izmjene statuta neugodno iznenadile gradonačelnika i male dioničare…
…izmijenjen i Nadzorni odbor, a Uprava je samo proširena…

Opatija – Jesu li izmjene statuta Liburnia Riviera Hotela, koje su usvojene na jučerašnjoj/današnjoj sjednici Skupštine društva, put prema ubrzanom razvoju LRH ili prema ”izbijanju” aduta iz rukava četiri jedinice lokalne samouprave koje drže kontrolni paket?
Bilo je to glavno pitanje kojim su se bavili predstavnici većinskog vlasnika, SN Holdinga, na čelu s Darkom Ostojom, ali i predstavnici Grada Opatije na čelu s gradonačelnikom Ivom Dujmićem i predstavnici malih dioničara na čelu s Draženom Nikolićem.
Naime, izmjenama Statuta dio ingerencija Skupštine vezanih za kapitalne investicije prenosi se na Nadzorni odbor, što je neuobičajeno rješenje koje su i gradonačelnik Dujmić i predsjednik Udruge malih dioničara Nikolić dočekali s neodobravanjem.
SN Holding niti jedan naš prijedlog nije usvojio. Tražili smo da se na dnevni red skupštine ne uvrste točke koje nisu bile na redovnom sazivu glavne skupštine. No, i ova skupština nije važeća, jer se je po statutu trebala održati u prvih 8. mjeseci tekuće godine, a danas je 20. rujna, kazao je Dražen Nikolić, predsjednik Udruge malih dioničara LRH.
S druge strane, vlasnička struja uz Darka Ostoju istaknula je kako se ovakvim rješenjem lakše i brže može ići u nove investicije.
Jučer je izabran i novi Nadzorni odbor u kojem će, umjesto kadrova lokalnog HDZ-a sjediti Darko Ostoja i njegovi suradnici, koji su u kratkom roku održali i svoju konstituirajući sjednicu. Nadzorni odbor povećao je broj članova Uprave, pa će uz Kristijana Staničića, koji ostaje predsjednik i Mirjanu Mogorović, ovo tijelo odsada činiti i Igor Šehanović te Đurđa Popratina.
– Obzirom da tvrtka Liburnija nova nije imala pravo glasa, SN Holding iskoristio je situaciju (da je Liburnija nova imala pravo glasa, za bilo kakvo mijenjanje statuta bila potrebna ¾ većina), te je skupština potvrdila statut u koji je uneseno da se dokapitalizacija može izvršiti bez obzira na ostale dioničare. Insistiramo na zakonitosti i transparentnosti te očekujemo od nadležnih institucija da nam da tumačenje dal je ova skupština uopće legitimna, dodao je Dražen Nikolić, predsjednik Udruge malih dioničara LRH.
Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Reagiranje: Mali dioničari upozoravaju opatijske vijećnike
FOTO: Gradsko vijeće podržalo nagodbu o LRH
Hoćemo dionice, nećemo Hanfina rješenja
Mali dioničari LRH reagiraju na izjave liburnijskih čelnika
Liburnijski (grado)načelnici zadovoljni nagodbom
LRH: Hanfa traži objavu nagodbe
LRH: Ispada HDZ, upada SN Holding
LRH: tri slova za veliku priču
Ostoja ponovo vlasnik LRH
Ništa od Zakona o LRH
AUDIO: LRH, Miami, rebalans, mrkat, HDZ, Veprinac…
Uskoro Zakon o LRH
Grad Opatija o LRH
LRH: Ostoja ponovo u igri?
Pismo vijećnika opatijskim gospodarstvenicima

error: Content is protected !!