Tjedni retrovizor

Tjedni retrovizor

Tjedni retrovizor

Kronika jaši dalje, iako smo povećali broj tekstova po danu tijekom posljednjeg mjeseca, kronika nam i dalje uvjerljivo drži prvo mjesto po broju objava. Ništa čudno – ljeto je, treba se organizirati, predstaviti turistima, zabaviti domaće…
No, u ovom pregledu tjednih događaja, dakle, tjednom retrovizoru, kroniku ćemo ponovo ubaciti pod samo jednu crticu, jer druge nam dvije pripadaju političkim zbivanjima u Gradu Opatiji.
Ne znam jeste li pratili, ali posljednjih se dana raspisuju natječaji na sve strane – za tržnicu po tko zna koji put i za susjednu garažu, također ne po prvi puta…
– More, more…
Momak u bijelim hlačama pali radio,
Orkestar svira
Plavojku ja sam Jasnu k sebi posadio
Da joj ispričam film…
(Darko Rundek)

Tako to valjda krene – prvo imaš more. Pa onda dođu turisti. Pa se turisti trebaju zabaviti. Pa krene gitara na plaži. Pa se priključi bend na terasi. Pa imaš desetak festivala na sve strane, da se nisi niti okrenuo. Prošlog tjedna dominirala su dva festivala s dugom tradicijom i kvalitetnim programom – Liburnia Jazz Festival na kojem su totalni raspašoj priredili ”Tower of Power” te Kastafsko kulturno leto koje je ove godine postalo i mlađim punoljetnikom.
No. ne brinite, jer kao što crtić kaže – djeco, bit će još… Zahuktava se matuljska Tramontana, kreće Ljeto u Lovranu, a nešto se i Volosko prijeti isluženim estradnim zvijezdama.
Ah, more, more… Fali nam još samo Karl May… I veliki kanister s vinom.
– U garažu!
Ne mogu se promijeniti
Ne mogu se otrijezniti
Ne mogu obogatiti
Al’ se mogu vratiti
Natrag…
(Psihomodo Pop)

Povoljno prodajem lokaciju za garažu, s postojećom potrebnom infrastrukturom i dokumentacijom vrijednom dva milijuna kuna, ili tražim partnera za zajedničko druženje i potencijalno ulaganje. Samo ozbiljne ponude molim… Šifra Grad Opatija. Tako nekako glasit će tekst natječaja za javno-privatno partnerstvo za garažu na tržnici, građenu po modelu prava gradnje.
Činjenica da nije projekt s predizborne liste SDP-a, garažnom centru Andrija Štanger osiguralo je mjesto na začelju kolone kapitalnih projekata, pa treba par mjeseci da se odluči kako će se raditi, pa par mjeseci da se odluči raspisati pozivni natječaj, koji će biti otvoren par mjeseci, pa par mjeseci pregovora…
I par godina gradnje, taman ćemo dobiti prvu garažu kad automobili počnu letjeti.
– Ajnc, cvaj, natječaj
[please insert text]
Toliko puta sam već pisao o poništenim natječajima za rekonstrukciju tržnice, da sam jednostavno ostao bez prikladnog teksta… Ali zato mi se naslov sviđa.
Davor Žic / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Tjedni retrovizor – vol.1
Tjedni retrovizor – vol.2
Tjedni retrovizor – vol.3
Tjedni retrovizor – vol.4
Tjedni retrovizor – vol.5
Tjedni retrovizor – vol.6
Tjedni retrovizor – vol.7
Tjedni retrovizor – vol.8
Tjedni retrovizor – vol.9
Tjedni retrovizor – vol.10
Tjedni retrovizor – vol.11
Tjedni retrovizor – vol.12
Tjedni retrovizor – vol.13
Tjedni retrovizor – vol.14
Tjedni retrovizor – vol.15
Tjedni retrovizor – vol.16
Tjedni retrovizor – vol.17
Tjedni retrovizor – vol.18

Similar articles

Tjedni retrovizor

4 years ago

Tjedni retrovizor

5 years ago
error: Content is protected !!