VIDEO: Svečano otvorenje 19. Kastafskog kulturnog leta

djani_renataKastav – Svečano otvorenje 19. Kastafskog kulturnog leta, koje će se održati u četvrtak, 1. srpnja s početkom u 19 i 30 na Lokvini. Ovogodišnje, kulturno leto na Kastvu, u glazbenom djelu programa otvoriti će Kvartet saksofona s programom ”4 folk”, dok će u crkvici sv. Trojice biti održano otvorenje izložbe Emila Bobanovića Čolića.
Nakon svečanog otvorenja slijedi prava poslastica za sve glazbene sladokusce. Na Crekvini s početkom u 21 sat, Đani Stipaničev i orkestar, s posebnom Gošćom Renatom Sabljak, održati će veliki gala koncert pod nazivom “Ti si moje sve”.
No, da nam ne ostanete uskraćeni za više informacija u nastavku teksta nalaze se biografije i informacije o izvođačima.
Ulaznice za Gala koncert, Đanija Stipaničeva, po cijeni od 70 kuna mogu se kupiti na slijedećim prodajnim mjestima:
Kastav: Agencija Kastavea, tel. (051) 691 586,
Matulji: Agencija Newsound, mob: 098 189 4687,
Turističko informativni centar Rijeka, tel. 051 335 882,
Kartomat Rijeka (Korzo) i online na stranicama agencije Kultura plus.
Kvartet saksofona, Lokvina
Projekt »4FOLK« nudi čitav niz glazbenih stilova i kompozicijskih tehnika što, uz narodnu tematiku, projekt čini jedinstvenim.
Lev Pupis – sopran saksofon
Tomislav Žužak – alt saksofon
Primož Fleischman – tenor saksofon
Dejan Prešiček – bariton saksofon
Članovi sastava »4SAXESS« diplomanti su glazbenih akademija u Ljubljani, Zagrebu, Beču i Frankfurtu, a svoje su glazbeno znanje nadograđivali u Bordeauxu, Parizu, Bostonu i Ljubljani. Svoje bogato iskustvo i individualne sposobnosti združili su u homogenu cjelinu, te ostvarili jedinstven i raspoznatljiv zvuk kvarteta saksofona. Glazbenici ansambla »4SAXESS« istražuju različite glazbene stilove, razdoblja i vrste; njeguju klasičnu, kao i popularniju glazbenu tradiciju, a otvoreni su i prema raznovrsnim modernim glazbenim tokovima. Kvartet »4SAXESS« nastao je 2000. godine, susretom tadašnjih članova kvarteta na poslijediplomskom studiju saksofona u Parizu.
Ansambl je dva puta gostovao na međunarodnom ljetnom festivalu u Bregenzu (2001., 2002.), nastupio je na glazbenom festivalu »Carintischer Sommer« 2003., a iste godine imao je i veoma uspješnu turneju po Sloveniji i Hrvatskoj. Protekle tri godine kvartet redovito nastupa i na međunarodnom ljetnom festivalu »Nei suoni dei luoghi« u Italiji. U lipnju 2006. godine, u suradnji s Društvom slovenskih skladatelja kvartet je u Koncertnom ateljeu DSS predstavio nova djela slovenskih autora skladana za taj sastav, a potom ih izveo i na »Kogojevim dnevima 2006.«
U Hrvatskoj, kvartet je nastupio na nekoliko prestižnih glazbenih događanja, kao što su Hvarko glazbeno ljeto (2007, 2009), ciklus Piano Pianissimo (Zagreb, 2008.) i Samoborska glazbena jesen (2008.). U svibnju 2007. g. članovi sastava »4SAXESS« održali su predavanje na Univerzitetu za glazbu u Beču, i tom su prilikom premijerno predstavili svoj etno program naziva »4FOLK«. Program »4FOLK« plod je suradnje između kvarteta i priznatih skladatelja i aranžera, koji su upravo na poticaj kvarteta iznova obradili poznate narodne napjeve, odnosno napisali nova djela na temelju motiva tradicionalnih pjesama. Projekt »4FOLK« nudi čitav niz glazbenih stilova i kompozicijskih tehnika što, uz narodnu tematiku, projekt čini jedinstvenim. Članovi kvarteta često su pozivani na međunarodne glazbene festivale, a kao solisti surađuju s uvaženim dirigentima i priznatim skladateljima i izvođačima.

Liburnija.net: Kvartet saksofona @ Lokvina, Kastav

Liburnija.net: Kvartet saksofona @ Lokvina, Kastav


Emil Bobanović Čolić, crkva sv. Trojice
Emil Bobanović Čolić rođen je 1926. u Kuni na otoku Pelješcu. Gimnaziju je pohađao u Krku, a Školu primijenjene umjetnosti (klasa prof. Kaštelančića) završio je u Splitu. Diplomirao je slikarstvo na zagrebačkoj Pedagoškoj akademiji kod prof. Mladena Veže, ali isto tako i književnost kod dr Marina Franičevića na VPŠ. Izlaže samostalno od 1962. i do sada je realizirao izložbe u mnogim relevantnim prostorima u Hrvatskoj, Italiji, Njemačkoj, Poljskoj, Rusiji, Francuskoj, Južnoafričkoj Republici, Bugarskoj i Austriji Na svjetskoj izložbi Biennale internazionale dell´ arte contemporanea u Firenci 2001. nagrađen je medaljom Lorenzo il Magnifico i Diplomom u selekciji skulptura. Dobitnik je i mnogih drugih nagrada i priznanja. O Bobanoviću su pisali, između ostalih, Vittorio Abrami, Maria Rosaria Belgiovine, Milan Bešlić, Vladimir Bužančić, Gorka Ostojić Cvajner, Ljubica Dujmović, Vanda Eckl, Cvito Fisković, Tullio Vorano, Branka Arh, Jasna Rodin i mnogi drugi. Umjetnik je član Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeke i Zagreba, kao i A.I.A.M. Rim. Živi i radi na relaciji Hrvatska (Kuna, Trstenik, Labin, Zagreb) – Italija (Monza, Milano).
Liburnija.net: Emil Bobanović Čolić @ crkva sv. Trojice, Kastav

Liburnija.net: Emil Bobanović Čolić @ crkva sv. Trojice, Kastav


Gala koncert “Ti si moje sve”; Đani Stipaničev & orkestar, Crekvina
Posebna gošča: Renata Sabljak

Liburnija.net: Đani Stipaničev & Renata Sabljak @ Crekvina, Kastav

Liburnija.net: Đani Stipaničev & Renata Sabljak @ Crekvina, Kastav


Đani je rođen u Šibeniku 27. svibnja 1969., gdje je završio osnovnu i srednju školu. Nakon toga diplomirao je biologiju na Sveučilištu u Zagrebu.
Bio je član klape ‘Dalmati’ više od deset godina te je tijekom toga vremena izvodio i snimao u raznim glazbenim standardima za nekoliko TV emisija i festivala; nekada s klapom, a nekada samostalno; osvajao je nagrade za najbolju interpretaciju (Split 1999., Šibenik 2001., 2005.) kao i prvo mjesto u Šibeniku (2005., 2009.), Splitu (2009.) i Zagrebu (2006.).
Od 2002., kao član ‘Gradskog kazališta Komedija’ u Zagrebu (vodećega kazališta za izvedbu mjuzikla, rock opera i opereta u Hrvatskoj), igrao je mnoge glavne uloge, primjerice u Menken-Ashmanovu ‘Malom dućanu strave’ (biljka Audrey II), Webber-Riceovu ‘Isus Krist Superstar’ (Isus), J. Strauss Jr. ‘Noć u Veneciji’ (Pappacoda), Pam Gem’s ‘Piaf’ (Angelo, Theo), Mac Dermottovoj ‘Kosi’ (Claude), Jacobs-Caseyevu ‘Briljantinu’ (tinejdžer i Jonny Casino), John-Riceovoj ‘Aidi’ (Radames), J. Strauss Jr. ‘Fledermaus’ (dr. Falke), J. Offenbachovoj ‘Lijepoj Heleni’ (Agamemnon) i nekoliko hrvatskih mjuzikla.
Godine 2004. osvojio je Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji ‘Najbolja glavna muška uloga’ za ulogu Tonyja u mjuziklu ‘Priča sa zapadne strane’ izvedenome u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Godine 2006. snimio je CD ‘Kartolina iz Dalmacije’, te 2009. ‘Ti si moje sve’.
Kastafsko kulturno leto predstavlja – Đani Stipaničev i orkestar

Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Vezane vijesti:
FOTO: ‘U krilu majke Kastva’
Kastafsko kulturno leto 2010.: Massimo
Kastafsko kulturno leto 2010: Hrvatski Barokni Trokut
VIDEO: KKL – Održana tiskovna konferencija
Dan Grada Kastva
Kastafsko kulturno leto 2010.: Tatjana Gromača – “Crnac”
Kastafsko kulturno leto 2010.: Edin Karamazov i Kaliopi
Izložba Voljena Grbca @ Kastav
Kastafsko kulturno leto 2010.: Neno Belan & Fiumens
Kastafsko kulturno leto 2010.: PlanetArt – Zečja rupa
Kastafsko kulturno leto 2010.: Sväng – Napad usnih harmonika sa sjevera
Kastafsko kulturno leto 2010. – Đani Stipaničev
Kastafsko kulturno leto 2010. – Klapa Iskon
Osvrt na likovni program KKL-a 2009.
VIDEO: Stari zanati @ Kastav
VIDEO: Bačvarski zanat @ Kastav

error: Content is protected !!