Tjedni retrovizor

Tjedni retrovizor

Tjedni retrovizor

Sto mu gromova, opet je tjedan proletio… LRH simo, LRH tamo – izgubi čovjek sedam dana, a da nije pohvatao ni osnovne konce čitave priče. A što se svašta drugog izdešavalo, to više nitko ne pamti.
Eto, zato je tu ova rubrika Liburnija.net-a, koja svaki ponedjeljak donosi pregled ustajalih vijesti iz prošlog tjedna – a u ovom slučaju i iz prošlog mjeseca.
Bacimo ruke u zrak i pogled unazad na nastup Dražena Zečića na Mandraću, gradonačelnika Ive Dujmića na otvorenju parkirališta u Voloskom te Marina Aničića na otvorenju svoje izložbe.
– Malo je…
Malo je, malo je, malo je,
Malo je, malo je i uvijek tražimo više..
(Dražen Zečić)

Ne znam bih li se složio s velikim autoritetom domaće glazbene scene kad je u pitanju parking na Voloskom. Istina, četrdeseteak mjesta nije puno, al’ kažu da će ih bit još par puta toliko po čitavoj karti Opatije. Cijena? Prava sitnica… Do proljeća džabe, a i poslije ćete parking moći plaćati sitnišem što pronađete u kauču…
No možda je Zeko mislio kako je malo mjesta koje se mogu svečano otvoriti – preuređen hodnik u Poljanama, parking na Voloskom, klupice na mulu, zid na Veprincu… I pokoja izložba.
– Pokidat’ ću lance sve
Zbog tebe me boli glava
sedam noci vec ne spavam…
(Dražen Zečić)

Tako je to bilo kad se radio Liburnijski list… Strka, frka i panika, a posebice za Marina Aničića čija je fotografija bila na baš svakoj stranici. Čovjek je spavao manje od Dražena Zečića, a najveća mu je uvreda bila kad bi ga zamolili da pronađe nešto u arhivi… I u takvom su košmaru nastali Marinovi fotostripovi, koji su izloženi u Opatijskom portunu.
I tek sad, kad ih možemo pogledati na jednom mjestu, shvaćamo da je to najbolja kronika gradskih događanja zadnjih godina.
– Tko je samnom neka pjeva
Tko je sa mnom neka pjeva zbog veselja nek’ nam sude
Ova noć je samo naša a već sutra kako bude
(Dražen Zečić)

Suznih očiju radili su slikari na ovogodišnjem Mandraću. Ne zbog toga što im se spremao koncert Dražena Zečića, nego zbog kapule koja se rezala od jutra… Uostalom, jebeš ćevape bez kapule i feštu bez Dražena Zečića. A kao što kaže veliki pjesnik hrvatskog naroda –”Suze su za ljude”.
Ajmo ruke s kistovima – nazdravljam noćas svima da mi duši lakše bude // Ne pitajte zašto plačem, jer i suze su za ljude…
Davor Žic
Vezane vijesti:
Tjedni retrovizor – vol.1
Tjedni retrovizor – vol.2
Tjedni retrovizor – vol.3
Tjedni retrovizor – vol.4
Tjedni retrovizor – vol.5
Tjedni retrovizor – vol.6
Tjedni retrovizor – vol.7
Tjedni retrovizor – vol.8
Tjedni retrovizor – vol.9
Tjedni retrovizor – vol.10
Tjedni retrovizor – vol.11
Tjedni retrovizor – vol.12
Tjedni retrovizor – vol.13
Tjedni retrovizor – vol.14
Tjedni retrovizor – vol.15
Tjedni retrovizor – vol.16
Tjedni retrovizor – vol.17
Tjedni retrovizor – vol.18
Tjedni retrovizor – vol.19
Tjedni retrovizor – vol.20
Tjedni retrovizor – vol.21
Tjedni retrovizor – vol.22

error: Content is protected !!