Zagrebačka burza obustavila trgovinu dionicama LRH

lrh_burza…Hanfa je odobrila obvezujuću ponudu Darka Ostoje uz cijenu dionice od 2.250 kuna…
…Zagrebačka burza danas je obustavila trgovanje dionicama Liburnia Riviera Hotela (LRH) u trajanju od 9 do 11 sati nakon što je SN Holdingu odobrena objava ponude za preuzimanje te opatijske tvrtke od strane Hanfe…

Zagreb / Opatija – Današnji dan obilježili su veliki potresi vezani uz Liburnia Riviera Hotele. Nakon što je na press konferenciji gradonačelnik Ivo Dujmić prozvao HFP zbog moguće sabotaže nagodbe između Opatije, HFP-a i LRH, nove vijesti stižu s tržišta kapitala.
Naime, Zagrebačka burza danas je obustavila trgovanje dionicama Liburnia Riviera Hotela (LRH) u trajanju od 9 do 11 sati nakon što je SN Holdingu odobrena objava ponude za preuzimanje te opatijske tvrtke od strane Hanfe.
Burza je danas uvidom na internetske stranice Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) uočila rješenje kojim se SN holdingu odobrava objavljivanje ponude za preuzimanje LRH-a, a u rješenju se navodi da je Agencija utvrdila kako cijena od 2.250 kuna po dionici koju SN holding ističe u ponudi za preuzimanje odgovara zakonskim kriterijima.
– Kako rješenje Hanfe sadrži informaciju o cijeni ponude za preuzimanje za koju je razumno očekivati da u značajnoj mjeri može utjecati na cijenu dionice LRH-a, nastala je situacija u kojoj je potrebno zaštititi ulagače i to na način da se trgovina dionicama te opatijska tvrtke obustavi za vrijeme koje je potrebno da se javnost na potpun i točan način informira o sadržaju Rješenja Agencije, navodi se u obrazloženju Zagrebačke burze.
Odluku Hanfe pročitajte na ovom linku
Davor Žic / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Greškom fonda pao dogovor oko LRH
Deal oko LRH ideja stručnjaka
Održana Skupština LRH @ Opatija
Reagiranje: Mali dioničari upozoravaju opatijske vijećnike
FOTO: Gradsko vijeće podržalo nagodbu o LRH
Hoćemo dionice, nećemo Hanfina rješenja
Mali dioničari LRH reagiraju na izjave liburnijskih čelnika
Liburnijski (grado)načelnici zadovoljni nagodbom
LRH: Hanfa traži objavu nagodbe
LRH: Ispada HDZ, upada SN Holding
LRH: tri slova za veliku priču
Ostoja ponovo vlasnik LRH
Ništa od Zakona o LRH
AUDIO: LRH, Miami, rebalans, mrkat, HDZ, Veprinac…
Uskoro Zakon o LRH
Grad Opatija o LRH
LRH: Ostoja ponovo u igri?
Pismo vijećnika opatijskim gospodarstvenicima

error: Content is protected !!