SDP: Ante Samodol kriv je za sve @ Opatija

imperijal_sm…opatijski vijećnik SDP-a Fernando Kirigin ukazao je na neobičan tajming vezan uz ključne odluke oko vlasništva nad Liburnia Riviera Hotelima…
…rješenje Ante Samodola u opatijskom slučaju je kriminalni akt, smatra Slavko Linić…

Opatija – Na jučerašnjoj konferenciji za novinare održanoj u prostorijama opatijskog SDP-a, saborski zastupnici socijaldemokrata Luka Denona i Slavko Linić za političku korupciju u slučaju Liburnia Riviera Hotela prozvali su Antu Samodola, predsjednika Hanfe.
– Rješenje Ante Samodola u opatijskom slučaju je kriminalni akt. Treba govoriti o krivcima, a jedini krivac za ovu situaciju je Ante Samodol, koji zbog političke korupcije nije izdao rješenje dvije godine, dok je na vlasti u Opatiji bio HDZ. Obrazloženje zašto Opatija treba predati obvezujuću ponudu dugo je devet stranica, a obrazloženje o tome kolika treba biti cijena dionice u ponudi Darka Ostoje dugo je 29 stranica. Ako su tu uzimani u obzir sudski procesi, zašto u opatijskom slučaju nije razmatran kontekst situacije u kojoj su dionice Liburnia Riviera Hotela izvorno stečene, i 15 godina sudskih procesa koji su se oko toga vodili, pitao je Slavko Linić.
On i Denona smatraju kako je rješenje čitave ove priče ponovno oživljavanje prijedloga izmjena Zakona o preuzimanju dioničkih društava, koji je SDP već predložio, a Sabor odbacio. Opatijski vijećnik SDP-a Fernando Kirigin ukazao je na neobičan tajming vezan uz ključne odluke oko vlasništva nad Liburnia Riviera Hotelima.
– To je 20 godina duga priča, a znakovito je da se ključne odluke donose u vrijeme godišnjih odmora, blagdana, dan nakon lokalnih izbora, dan prije Nove godine, rekao je Kirigin, a njegov stranački šef Viktor Peršić podsjetio je na kronologiju događaja oko Liburnia Riviera Hotela te zaključio kako Opatija punim pravom inzistira na tome da su dionice izvorno stečene.
Davor Žic / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Zagrebačka burza obustavila trgovinu dionicama LRH
Greškom fonda pao dogovor oko LRH
Deal oko LRH ideja stručnjaka
Održana Skupština LRH @ Opatija
Reagiranje: Mali dioničari upozoravaju opatijske vijećnike
FOTO: Gradsko vijeće podržalo nagodbu o LRH
Hoćemo dionice, nećemo Hanfina rješenja
Mali dioničari LRH reagiraju na izjave liburnijskih čelnika
Liburnijski (grado)načelnici zadovoljni nagodbom
LRH: Hanfa traži objavu nagodbe
LRH: Ispada HDZ, upada SN Holding
LRH: tri slova za veliku priču
Ostoja ponovo vlasnik LRH
Ništa od Zakona o LRH
AUDIO: LRH, Miami, rebalans, mrkat, HDZ, Veprinac…
Uskoro Zakon o LRH
Grad Opatija o LRH
LRH: Ostoja ponovo u igri?
Pismo vijećnika opatijskim gospodarstvenicima

error: Content is protected !!