Tjedni retrovizor

Tjedni retrovizor

Tjedni retrovizor

Ušli smo i službeno u sezonu kiselih krastavaca, pa pogled unazad – takozvani tjedni retrovizor – sve više liči na snalaženje u poharanoj zimnici, pažljivo probiranje kroz rijetke preostale primjerke nepokvarenog kiseliša.
Ovog tjedna, ipak, posao je nešto olakšao Đorđe Balašević, koji je tri dana drmao svim domaćim medijima, uključujući i ovaj koji upravo čitate, koji je u nekoliko navrata uspio i preduhitriti konkurenciju objavom novosti vezanih uz ”Operaciju Đole”.
A i klinci su se nešto bunili, valja i to zabilježiti, pa ćemo negdje usput pokupiti i treću natuknicu u našem tjednom izboru.
– Profisviranje
Pusti da ti sviram, duša gine od tišine
i ne boj’ se buke, to što svira to su ruke…
(Darko Rundek)

Ne bi se štel mešat, al’ čini mi se da je ekipa na čelu grada ovog puta stvarno… Koji bi bio pravi izraz? Usrala motku. Nitko, doduše, nije očekivao da će klinci koji su se sramežljivo probijali kroz svijet organizacijskih problema, i čija je jedina želja bila odati počast sjećanju na preminulog prijatelja, imati toliko snažnu kičmu da ponesu sve one transparente…
Ali to je sada dobra po(r)uka gradskoj vlasti od onog dijela javnosti navodno najmanje zainteresiranog za politička zbivanja – omladine: Pazite šta radite, jer mi vas motrimo…
– Rukoljub
Ruku meni pruži ljubavi,
Život tako brzo prolazi,
Možda nam i sreću donosi…
(Pro Arte)

Zahvaljujući rukama pruženim za ljubav preko trideset izvođača na Ljetnoj pozornici i preko šest stotina ljudi u publici, Suzana će dobiti kupaonicu prilagođenu za potrebe osobe s invaliditetom. Vrijedan projekt realizirali su volonteri Udruge osoba s invaliditetom, a mala Ljetna vjerojatno nikad prije nije tako prštala ispunjena pozitivnom energijom.
– Operacija Đole
Odlazi cirkus iz našeg malog grada
Širokim drumom što izlazi na most…
(Đorđe Balašević)

Cirkus nas je napustio, ali ostat će okrugli trag na mjestu šatre – barem u našim sjećanjima – sve do sljedećeg susreta Opatije i Đorđa Balaševića. Težak je zadatak prenijeti emocije sa Đoletova koncerta nekome tko na njemu nije bio – sve te suze i smijeh, trnci pod kožom i zajednička katarza pet tisuća ljudi. Možda fenomen Balašević najbolje opisuje slika koju mi je poklonio David Kurti dok je potpisivao knjige za scenarij.
Mislim da se radi o masovnoj hipnozi – ja se smijem, Serena se smije, Đole se smješka, Dimitrije s Gromače također, kao i dva fotoreportera u pozadini. Ili to, ili čovjek jednostavno zna ovladati našim emocijama, a koliko daje – toliko i prima.
Davor Žic
Vezane vijesti:
Tjedni retrovizor – vol.1
Tjedni retrovizor – vol.2
Tjedni retrovizor – vol.3
Tjedni retrovizor – vol.4
Tjedni retrovizor – vol.5
Tjedni retrovizor – vol.6
Tjedni retrovizor – vol.7
Tjedni retrovizor – vol.8
Tjedni retrovizor – vol.9
Tjedni retrovizor – vol.10
Tjedni retrovizor – vol.11
Tjedni retrovizor – vol.12
Tjedni retrovizor – vol.13
Tjedni retrovizor – vol.14
Tjedni retrovizor – vol.15
Tjedni retrovizor – vol.16
Tjedni retrovizor – vol.17
Tjedni retrovizor – vol.18
Tjedni retrovizor – vol.19
Tjedni retrovizor – vol.20
Tjedni retrovizor – vol.21
Tjedni retrovizor – vol.22
Tjedni retrovizor – vol.23
Tjedni retrovizor – vol.24

Similar articles

Tjedni retrovizor

2 weeks ago

Tjedni retrovizor

6 years ago
error: Content is protected !!